Joustoluotto

Mitä ovat joustoluotot?

Joustoluotto on alati jatkuva laina, joka tunnetaan myös nimellä luottotili tai tililuotto. Tämän lainan ideana on myöntää kuluttajalle hänen tarvitsema lainasumma, joka pysyy joustoluotot tilillä. Tältä tililtä voit siirtää rahaa omalle tilille tarvitsemasi summan aina kun tarve ilmenee. Joustolaina poikkeaa muista tuotteista siinä, että se ei ole määräaikainen luotto, vaan se on jatkuva. Joustoluotossa maksat kuitenkin vain luottotililtä nostamastasi summasta, jolloin ei tarvitse maksaa korkoja koko lainasummasta.

Tämä on erinomainen lainatuote juurikin sen joustavuuden takia. Joten tarvittaessa joustoluottoa voi hakea hieman suuremman summan, se toimii ikään kuin luottokorttina paikkaamaan yllättävät rahoitustarpeet arjessa. Joustoluotto netistä on hyvä puskuri kun tarvitaan rahoitusta pienempiin hankkeisiin. Ota kuitenkin huomioon ylläpitomaksut, jos niitä on. Joustoluotto on kuitenkin edullisempi lainatuote kuin pikavipit.

Joustoluotto sopii hyvin kuluttajille, jotka tarvitsevat lainaa esimerkiksi ennen seuraavaa palkkapäivää. Näin varmistetaan taloudellinen turva. On kuitenkin huomioitava luoton todelliset kustannukset, jotta vältytään luoton väärinkäytöltä. Joustoluotto on kuitenkin parempi ratkaisu on kuin ottaa maksuhäiriömerkintöjä, jos laskut viivästyvät. Eivätkä pienempien nostojen korot ole erityisen suuria menoeriä.

Hae joustoluottoa

Joustoluottoa hakiessa on tärkeää budjetoida menoerät, eikä ottaa joustoluotto vain jotta saa rahoitettua jotakin turhaa extempore tavaraa. Useimmilla joustoluotoilla on lyhennyksille minimimäärä, joka on lyhennettävä tietyin väliajoin. Summat vaihtelevat luotonantajasta riippuen. Koko nostaman joustoluoton voi myös maksaa takaisin kerralla jos haluaa. Joskus myös elektroniikkaa hankkiessa voi olla edullisempaa nostaa rahaa joustoluottotililtä kuin ottaa se osamaksulla, näitäkin vaihtoehtoja kannattaa vertailla. Äläkä ikinä myöhästy luoton takaisinmaksusta, aiheutat itsellesi vain päänvaivaa ja jos sama jatkuu pahimmillaan voit joutua velkaongelmiin.

Osa luotonantajista on kuitenkin hyvin myötämielisiä kuluttajia kohtaan, jos tiedät ettet pysty maksamaan tiettyä takaisinmaksuerää voit pyytää hyvään syyhyn vedoten, että jos saisit pitää lyhennysvapaan kuukauden. Vertaile kaikki joustolaina vaihtoehdot ja katso kuka tarjoaa parhaimmat lainaehdot.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Joustoluottoa voi hakea kuka tahansa Suomen kansalainen. Yksi minimivaade kuitenkin on, henkilön joka hakee joustoluottoa tulee olla täysi-ikäinen. Joillakin luotonantajilla on myös minimivaatimuksia tulojen suhteen. Joustoluottoja ei myöskään myönnetä henkilöille joilla on maksuhäiriömerkintöjä. Muista aina varmistaa, että taloudellinen tilanteesi sallii joustoluottojen käyttämisen ja budjetoi tarkasti. Joustoluotto on usein suuruudeltaan 50 eurosta aina 4000 euroon asti.

Joustoluotot eivät vaadi vakuuksia tai takaajia, siksi ne mielletään usein hyödyllisiksi rahoitustarpeiden paikkaajiksi. Vakuus voi tässä tapauksessa tarkoittaa säästöjä tai muuta omaisuutta. Takaaja on henkilö, joka vastaa omalla omaisuudellaa jos velkaa ei henkilö pysty hoitamaan. Näistä ei kuitenkaan joustoluoton hakijan tarvitse murehtia.

Mikä on paras joustoluotto?

Paras joustoluotto on sellainen joka sopii lähes räätälöidysti lainanhakijan sen hetkisiin taloudellisiin tarpeisiin. Parhaimman joustoluotosta tekee kuitenkin sen ominaisuudet: Joustoluoton tulee olla helposti haettavissa esimerkiksi suurin osa luotonantajista tarjoaa mahdollisuuden hakea luottoa sähköisesti, hakemuksen täyttää muutamassa minuutissa ja päätöksen saa usein heti. Samoin rahat siirtyvät tilille käden käänteessä. Paras joustoluotto pitää myös sisällään edulliset hoitokustannukset ja korot ja on muutenkin takaisinmaksultaan joustava.

Lähes kaikki luotonantajat tarjoavat joustoluottoja näillä perusteilla, joten voidaan sanoa että ei ole olemassa yhtä paras joustoluottoa vaan riippuu täysin henkilöstä mikä hänelle sopii parhaiten. Toki kun etsitään joustoluottoa halutaan, että sen voi hakea kun tarve iskee, siksi lainaa heti tilille 24h vuorokaudessa on hyvä nyrkkisääntö.

Kiinnitä myös huomioita lainojen vertailussa, maksuerien minimääriin ja takaisinmaksuaikoihin.

Miten haen joustoluottoa?

Joustoluoton hakuprosessi on helppo ja simppeli. Sen voi tehdä täysin sähköisesti. Eli siirryt luotonantajan sivuille ja täytät sähköisen hakulomakkeen ja lähetät sen. Usein saat luottopäätöksen heti tai muutaman minuutin kuluessa, jonka jälkeen voit useimmiten siirtyä nostamaan rahaa heti tilillesi.

Jos olet täyttänyt hakemuksen huolellisesti menee se todennäköisesti sähköisen tarkistuksen läpi, jolloin hakuprosessi on entistä nopeampaa. Joustoluotto on huomattavasti tehokkaampi ja nopeampi ratkaisu kuin perinteiset kivijalkapankit joissa lainanhakuprosessi ovat usein pitkiä ja monimutkaisia.