Black Friday 2021 – mitä ostaa & millä maksaa?

Mikä on Black Friday?Kuluton laina

Black Friday eli musta perjantai on nykyään kansainvälistynyt termi, joka on lähtöisin yhdysvalloista. Black Friday on terminä vakiintunut ja saanut alkunsa yhdysvalloissa vietettävän kiitospäivän jälkeisenä päivänä, jota myös pidetään niin sanotun joulusensongin avajaispäivänä.

Black Fridayn ajankohta on marraskuun neljännen, eli viimeisen torstain jälkeinen perjantai. Black Fridayta ‘juhlitaan’ kansainvälisesti ja sitä pidetään kaupoille vuoden suurimpana ostospäivänä. Parhaimmillaan tuotteista saattaa saada jopa 80% alennusta. Black Fridayna kaupat avaavat ovensa useimmiten jo normaalia aikaisemmin, parhaimmillaan jopa viideltä. Kaupat ovat myös kauemmin auki, yleensä noin kello 23 asti.

Ihmiset yleensä varautuvat tuleviin alennuksiin jo etukäteen säästäen ja siirtäenhenkilökohtaisten investointiensa ostohetkeä, juuri kyseiseksi black fridayksi.

Black Friday Suomessa 2021

Tänä vuonna, 2021 Black Fridayta juhlitaan Suomessa perjantaina 29.11.2021. Tarjoukset ovat nimenomaan voimassa vain kyseisenä ajankohtana, eli perjantaina, mutta osa kauppaketjuista saattaa aloittaa alennusmyyntisä jo hieman aikasemmin samalla viikolla, sekä jatkavat alennuksiaan perjantain jälkeenkin.

Vuonna 2021 Black Friday on perjantaina 29.11.2021. Tarjoukset keskittyvät juuri perjantaille, mutta monet kaupaketjut avaavat alennusmyyntinsä jo samalla viikolla, ja jatkavat viikonlopun yli.

Tärkeä ja kalliimpi investointi tulossa?

Oletko miettinyt esimerkiksi uuden kodinkoneen tai puhelimen ostamista ja nyt löysit edullisen tarjouksen kohtuu hintaan, mutta juuri tällä hetkellä et pysty sitä maksamaan?

Lainavertailumme kautta pääset vertailemaan parhaimmillaan jopa täysin kuluttomia lainoja, joilla voit rahoittaa tulevat ostoksesi. Lainavertailustamme löydät kattavan valikoiman eri lainantarjoajia. Lainavertailumme käyttö on täysin maksutonta, helppoa sekä vaivatonta ja parhaat lainatarjoukset on vain muutaman klikkauksen päässä.

Lainavertailuun →

Mistä nimi Black Friday?

Black Friday -nimi on peräisin yhdysvalloista, tarkalleen ottaen Philadelphiasta. Aikoinaan kaupunkiin virtasi tuhansia ihmisiä pelkästään shoppailemaan kiitospäivän jälkeisinä vuorokausina. Samaan aikaan, kiitospäivän jälkeisenä päivänä järjestettiin armeijan ja laivaston välinen jalkapallo-ottelu, joka houkutteli omalta osaltaan ihmisiä kaupunkiin vain uteliaisuudesta voittaako armeija vai laivasto kyseisen ottelun.

Näiden edellä mainittujen tapahtumien takia kyseisinä päivinä ihmismassat ja ruuhkat mylvivät Philadelphian keskustassa kaaosta ja liikennepoliisit joutuivat olemaan normaalia kauemmin töissä, keskimäärin 12-tuntisia työvuoroja. Black Friday eli musta perjantai -termi lanseerattiin näiden viranomaisten toimesta kuvaamaan kaaottista ja työtäyteläistä päivää.

Myös kauppojen omistajat alkoivat kutsua kysesitä päivää mustaksi perjantaiksi yleisen kaaoksen ja ruuhkan aiheuttamien jonojen takia. Black Fridayta terminä on yritetty muuttaa moneen otteeseen Big Fridayksi eli isoksi perjantaiksi, mutta tätä termiä ei olla onnistuttu kuitenkaan vakiinnuttamaan.

Luotettava laina

Black Fridaylle on esitetty monia loogisia selityksiä, eräs selitys nimen taustalle tuli esille 1990-luvulla, kun termi alkoi yleistymään, sitä esitettiin talousterminä. Isot Kauppaketjut alkoivat ymmärtää Black Fridayn vaikutusta, jolloin yritysten talous alkoi kasvaa, hiljaisen syksyn jälkeen. Aiemmin negatiivisenä pidettyä Black Fridayta alettiinkin sen sijaan pitää positiivisenä, sillä kyseisellä päivällä on erittäin suuri merkitys kauppaketjujen myynteihin.

Toinen selitys kerttoo saa siitä, että kiitospäivän juhlimisten jälkeen ihmiset halusivat vielä pitää yhden vapaapäivän lisää ja ilmoittivat työnantajilleen olevansa sairaslomalla. Tämä selitys on kuitenkin melko kaukaata haettu, eikä sitä juurikaan noteerata ollenkaan.